Inele aprinse de gaz ionizat erup de la soare în primele videoclipuri luate de catre Observatorul Solar Dynamics al NASA. Satelitul a reusit o transmitere de imagini video fără precedent, a Soarelui nostru si a activitatii sale solare, care ar putea ajuta la dezlegarea misteriosului  sau camp magnetic şi in acelasi timp ar putea îmbunatati previziunile furtunilor solare.

Acele veritabile inele de foc, reprezinta de fapt o imensa bulca solare erupta de pe suprafata Soarelui, in imaginea captata pe data de 30 martie de catre Observatorul Solar Dynamics. Nuantele de rosu este partea relativ “rece” adica o temperatura de 60.000 °C, fata de partile albastre si verzi care sunt portiuni desprinse din Soare si care au mai mult de 1 million C.

"Acesta este viziune cea mai cuprinzatoare a Soarelui", a declarat la conferinta de presa de miercuri, omul de stiinta Madhulika Guhathakurta, angajat in misiunea programului de la NASA, si a continuat:  "Cand veti vedea soarele întreg, veti vedea manifestarea unor conexiuni ce nu au mai fost vazute pana acum."

 

Sursa: NewScientist