Intr-o postare anterioara, Legenda craniilor de cristal, prezentam legendele care fac referire la ciudatele cranii de cristal, astazi vreau sa va prezint un documentar despre aceste enigmatice cranii.


Documentarul “Crystal Skull Legend”, exploreaza adevarul aflat in spatele legendei, legenda care ulterior a inspirat realizarea ultimului film din seria Indiana Jones, “Kingdom of the Crystal Skulls” – Regatul Craniului de Cristal. Craniile exista cu-adevarat, muzeele din Washington, Londra si Paris detin fiecare cate un exemplar.


Dar cel mai renumit dintre toate craniile de cristal, este ”The Skull of Doom”, care ofera si o poveste incredibila cu si despre comori. Documentarul porneste pe urmele exploratorului britanic Mitchel-Hedges, si a fiicei sale adoptive Anna, si dezvaluie incredibila lor povestire despre descoperirea craniului ‘The Skull of Doom”, craniu gasit intr-un templu Mayas in anul 1920.


Dar sunt aceste cranii de cristal detinute de muzeele din lume, cu-adevarat artefacte sacre mayase sau aztece, sau constituie una dintre cele mai mari fraude arheologice? Noile teste stiintifice ne vor ajuta sa dezlegam definitiv adevarul.


Considerate marturii ale civilizatiilor pierdute, craniile de cristal se afla in centrul unora dintre cele mai durabile mituri ale istoriei, dar reprezinta si subiectul filmului Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal. Totusi, care este adevarul din spatele acestei legende captivante? Cu ajutorul tehnologiei ultramoderne si al dovezilor istorice, incercam sa aflam originile unuia dintre cele mai faimoase cranii de cristal -"craniul Apocalipsei".

Legend of the Crystal Skulls