Incepand de astazi, ambitiosul proiect “Terra Nova” incepe sa prinda contur, chiar daca la inceput cum e si normal, va fi asemenator primului pas al copilului, incet si molcom, cu caderi si poticneli, purtand cu semetie un usor aer de superioritate, dar si plin de speranta si incredere in viitor.

Asa cum am amintit inca din momentul in care am propus acest proiect, ideea de baza o constituie promovarea valorilor, a tuturor artistilor si oamenilor de cultura, indiferent de varsta, sex, ocupatie, nationalitate, religie, crez politic, pozitie sociala, pregatire scolara, etc.

Am fost placut surprins, sa constat ca ideea proiectului a fost intampinata, de catre marea majoritate a celor care au intrat in contact cu proiectul, cu mare bucurie, incredere si seninatate. Abia ieri am trimis prin email, o invitatie referitoare la sprijinirea acestui proiect, o oferta de colaborare, catre diferite persoane cunoscute sau mai putin cunoscute, care au ceva in comun cu fenomenul literar-artistic.

Am primit numeroase raspunsuri pozitive, mesaje de incurajare sau felicitare, semnale de aprobare si sustinere, precum si idei noi, oferte de colaborare cu diversi artisti, sau reviste culturale electronice si chiar semnale pozitive din zona mass-media. De asemenea, au fost ridicate intrebari cu privire la modalitatea de colaborare, si alte aspecte de ordin organizatoric, au fost voci care au sustinut ca ideea este generoasa in sine, dar este mult prea generala, si ar trebui gasita o idee liant care sa fie asemeni firului Ariadnei, conducator si revelator.

Eu am gandit acest proiect asemeni unui sistem deschis, flexibil, dinamic si nu ca un sistem inchis si static, fara bariere impuse si la libera alegere a fiecaruia. La fel ca si atunci cand am inceput realizarea blogului, a contat foarte mult ideea de inceput, impulsul initial, scanteia, restul a venit de la sine pe parcurs, cred ca acelasi lucru se va intampla si in cazul proiectului “Terra Nova”, initiat sub auspiciile promovarii artei si culturii romanesti.

Cred ca solutia optima, pentru cei ce doresc sa participe la realizarea proiectului, este sa-si expuna singuri ideile, crezul, si viziunea personala asupra modului in care va decurge colaborarea sau participarea la proiect. Pentru asta, cel mai nimerit mod am considerat ca este Forumul “Dezvatatorul”, pe care il veti putea gasi functional de maine, in pagina principala a blogului, in dreapta la meniul Pagini, imediat sub meniul derulant cu Postari recente.

Voi incerca sa iau legatura cu diverse edituri, pentru realizarea unui concurs pe teme de creatie literara si nu numai, pentru a putea oferi premii in carti, sau cel putin reduceri la cumpararea cartilor din partea editurilor. Daca aveti ceva relatii in acest sens, sau cunoasteti edituri dornice de reclama, nu ezitati sa comunicati acest lucru.

In ce priveste realizarea unei reviste electronice, saptamanala, bilunara sau lunara, ramane tot la aprecierea dvs. In acest sens, am primit invitatii de colaborare de la cateva reviste electronice si chiar reviste tiparite, acum depinde si de dorinta celor care vor participa la proiect, supun asta tot unei dezbateri pe Forum, cum ar fi mai bine, sa realizam propria revista sau sa colaboram cu unele deja existente.

Desigur, voi incerca sa raspund pe mail si pe messenger, tuturor celor care au raspuns pozitiv dar au nelamuriri, voi fi mereu prezent si deschis la orice mod de comunicare. Cu toate acestea, invit pe toti cei ce doresc sa dezbata probleme legate de proiectul “Terra Nova”, dar si alte subiecte legate de activitatea blogului, pe Forumul “Dezvatatorul”.

Forumul va fi structurat in functie de categoriile prezente pe blog, dar pot fi adaugate si sectiuni noi la cerere. Acestea fiind zise, va invit pe toti la discutiile pe Forum. Astept in continuare, atat pe forum cat si pe blog, sau prin mail, telefon ori messenger, orice idee, sfat, sugestie, cu privire la modul de organizare, realizare si promovare a proiectului “Terra Nova”.

In incheiere, doresc sa multumesc tuturor celor care prin glasul lor, m-au facut sa sper si sa cred ca proiectul “Terra Nova” va fi o reusita deplina.

Robert TRIFrealizatorul blogului “Dezvatatorul”