Aproape 20 de minori au trait departe de lumina zilei timp de un deceniu, intr-un buncar subteran din Rusia, acolo unde cei mai multi au fost adusi pe lume de catre parintii lor, care faceau parte dintr-o secta islamica extremista, relateaza Le Monde.

Autoritatile au descoperit 70 de persoane, printre care si copii cu varste cuprinse intre un an si jumatate si 17 ani, intr-o grota aflata in apropiere de Kazan, capitala Republicii Tatarstan din Rusia.

Beciul in care traiau membrii sectei avea aproximativ 700 de metri patrati si era structurat pe opt nivele subterane, ale carei incaperi au fost comparate de oamenii legii cu niste “celule”, deoarece nu erau luminate si nu aveau aerisire.

Membrii sectei, “fayzarahmanistii”, il considerau profet pe Fayzrahman Satarov, un sunit de 83 de ani, fost membru al administratiei locale. Buncarul a fost decretat “stat islamic independent” de profetul Fayzrahman, iar discipolii au primit interdictia de a iesi la suprafata fara acordul acestuia. Cativa adepti aveau voie sa mearga la cumparaturi atunci cand era necesar, dar asta numai cu acordul profetului.

Majoritatea copiilor din secta s-au nascut in locuinta subterana, nu vazusera niciodata lumina zilei si nici nu respirasera vreodata aer proaspat. Ei au fost dusi la spital pentru ingrijiri medicale.

Sursa: Independent