Un urias crater de foc, denumit "poarta spre iad", arde in desertul Karakum din Turkmenistan de mai mult de 40 de ani. Aceasta gaura imensa de 70 metri in diametru dateaza din anul 1971 si este plina cu gaz metan.

La prima vedere ar parea ca este o scena dintr-un film SF, dar in realitate este un crater facut de geologii sovietici, in urma cu mai bine de patru decenii, potrivit Daily Mail.

Solul de sub instalatiile de forat s-a prabusit si s-a format o gaura imensa. Temandu-se ca emanatiile de gaz ar putea fi otravitoare, geologii au hotarat sa-i dea foc.

daily2

Flacarile genereaza o stralucire impresionanta, care poate fi vazuta de la o distanta de cativa kilometri din jurul satului Derweze, care are o populatie de aproximativ 350 de locuitori.

daily

Locul se gaseste la circa 260 de kilometri distanta de capitala Turkmenistanului, Ashgabat.

In aprilie 2010, presedintele tarii, Gurbanguly Berdimuhamedov, a vizitat craterul si a dispus ca imensa gaura sa fie acoperita, dar acest lucru nu s-a intamplat pana astazi.

Desertul Karakum, care acopera o mare parte din Turkmenistan, se afla la est de Marea Caspica. Marea Aral se gasete la nord, iar raul Amu Darya in nord-est.

Sursa: Dailymail